Uw medicatie wekelijks uitgevuld in Baxter-zakjes

Wat zijn Baxter-zakjes?

Baxter-zakjes is een totaal andere manier van geneesmiddelen verpakken en afleveren. Uw middelen worden per innamemoment (bv 's morgens om 08.00 uur) in één zakje verpakt. U hoeft op dat moment dus alleen dat zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen.

Voor wie is het?

Het is vooral een uitkomst voor mensen die veel geneesmiddelen (meer dan vier) op verschillende momenten gebruiken. Als u het lastig vindt om te onthouden welke middelen u wanneer moet innemen. En als u soms niet meer weet of u uw middelen vanmorgen nu wel of niet hebt ingenomen.

Hoe werkt het dan?

Al uw geneesmiddelen zitten per week in zakjes verpakt. Die zakjes zitten allemaal aan elkaar en zijn opgerold tot een rol. Die rol gaat in een dispenser. Het enige wat u hoeft te doen is op het juiste moment het bovenste zakje af te scheuren, het zakje te openen en uw geneesmiddelen in te nemen.

Zijn er extra kosten aan verbonden?

De eerste keer wordt een stevige kunsstof houder verstrekt, waar u de rol in moet plaatsen. Tevens krijgt u van ons een klapper met alle informatie over de Baxter-zakjes, uw persoonlijke gegevens, een geprinte bijsluiter van elk middel dat u gebruikt, een overzicht van uw geneesmiddelen en een aantal formulieren. Deze map wordt ook door ons actueel gehouden als er wijzigigen zijn. Voor de houder en de map vragen wij eenmalig een eigen bijdrage van €12,50.
De kosten voor uw verzekering zijn ook wat hoger, dan als u de medicatie niet in een Baxterrol geleverd zou krijgen. Maar dit wordt wel vergoed.

Zijn Baxter-zakjes beter dan een weekdoos?

Dat ligt aan uw situatie. Bij Baxter-zakjes heeft u nog meer duidelijkheid wanneer u welke geneesmiddelen moet innemen. En het aantal mogelijke fouten is bij Baxter-zakjes nog kleiner, omdat ze automatisch speciaal voor u worden gevuld.

Hoe kan ik mezelf of een familielid opgeven voor deze service?

Daarvoor kunt u het beste contact opnemen met apotheek Hasseler Es (074-2770809) of apotheek Slangenbeek (074-2780034). Dan wordt u doorverbonden met onze gespecialiseerde Baxter-assistentes (één ervan spreekt ook Arabisch). Zij maken dan een afspraak met u en leggen u stap voor stap uit hoe het werkt. Ook wordt vaak nog de (huis)arts geraadpleegd als er mogelijke onduidelijkheden zijn. Deze moet ook machtiging verlenen voor opname in het Baxterrolsysteem.

Wij staan altijd open voor opmerkingen of suggesties...

Vertel het ons!