Uitleg Pilservice

Voor de eerste keer bestellen

 1. Voer uw e-mailadres in.
  U krijgt vervolgens via e-mail uw wachtwoord toegestuurd. Met dit wachtwoord kunt u inloggen.
 2. Voer uw persoonlijke gegevens in en klik op "verder".
 3. Kies de anticonceptiepil die u gebruikt en klik op "verder".
 4. Vul uw bestelgegevens in en klik op "versturen".

Wij adviseren u het emailbericht met het wachtwoord goed te bewaren, dit heeft u een volgende keer weer nodig om in te loggen. Als u het wachtwoord toch vergeten bent, kunt u op "Wachtwoord vergeten?" klikken, u krijgt dan opnieuw het emailbericht met het wachtwoord toegestuurd.

Als u dat wilt, kunnen wij u een herinneringsmail sturen wanneer uw voorraad bijna op is. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dan kunt u dit bij uw bestelling aangeven.
U kunt de pil afhalen in zowel Apotheek Hasseler Es als Apotheek Slangenbeek, u maakt uw keuze kenbaar tijdens het bestellen. Het is ook mogelijk de pil thuis te laten bezorgen.

Om de pilservice te starten is éénmalig een recept nodig van de (huis)arts. Daarna kan de anticonceptiepil oneindig bij de apotheek worden herhaald. U kunt zich direct aanmelden als de apotheek in het bezit is van een recept voor uw anticonceptiepil. Als u de anticonceptiepil voor de eerste keer gaat gebruiken of wilt wisselen van anticonceptiepil, raden wij u aan om eerst contact op te nemen met uw huisarts. Uw huisarts kan samen met u de beste en veiligste keuze maken en een recept uitschrijven.

Een volgende keer bestellen

 1. Log in met uw emailadres en het wachtwoord.
 2. Wijzig eventueel uw gegevens. Als al uw gegevens nog correct zijn, klikt u gewoon op "verder" zonder iets te wijzigen.
 3. Plaats uw bestelling.

Goede redenen om de anticonceptiepil in onze apotheek te halen

 • Deskundig advies en begeleiding.
 • Controle op ongewenste wisselwerking met andere geneesmiddelen.
 • Indien nodig overleggen wij met uw huisarts.

Informatie over de pil

Sommige geneesmiddelen kunnen de betrouwbaarheid van de pil beïnvloeden. Dit geldt in het bijzonder voor:
 • sommige antibiotica.
 • slaap- en kalmeringsmiddelen die barbituraten bevatten.
 • geneesmiddelen tegen epilepsie.
In de apotheek beschikken wij over een geavanceerd computersysteem, waarmee we niet-wenselijke combinaties van geneesmiddelen en uw anticonceptiepil signaleren en aan u melden. Daarvoor is het belangrijk dat u al uw geneesmiddelen bij dezelfde apotheek haalt.

Wij staan altijd open voor opmerkingen of suggesties...

Vertel het ons!