Alle nieuwsberichten

Oude berichten

Dit zijn oude berichten. Dit zijn oude berichten.
Dit zijn oude berichten. Dit zijn oude berichten.
Dit zijn oude berichten. Dit zijn oude berichten.
Tweede Paasdag Gesloten(geplaatst op 25 maart 2024)
Op maandag 1 april zijn apotheek Slangenbeek en apotheek Hasseler Es gesloten ivm tweede Paasdag.  Voor spoedeisende medicatie buiten de reguliere openingstijden van onze apotheek kunt u terecht bij de Dienstapotheek Midden Twente. De dienstapotheek kunt u vinden bij de huisartsenpost in het ziekenhuis Hengelo ... lees verder »
Nieuwsbericht (geplaatst op 1 maart 2024)
Ruim 20 jaar heb ik met veel plezier en passie gewerkt als uw apotheker in de wijken Hasseler Es en Slangenbeek. In die jaren heb ik met meerdere van u gesprekken gevoerd, vragen rondom uw medicatie beantwoord en samen met het team goede farmaceutische zorg geleverd. Maar het is nu tijd voor iets anders. Ik heb de apotheken ... lees verder »
Veilig medicijnen combineren samen met je apotheker(geplaatst op 28 oktober 2023)
Samen met je apotheker maak je de beste keuzes voor jouw zorg. Bijvoorbeeld als het gaat om het combineren van medicijnen. Als medicatiespecialist weet de apotheker welke medicijnen je kunt combineren. En welke niet.Zo brengt de apotheker elke dag de beste zorg dichtbij. ... lees verder »
Meld u nu aan voor onze afhaalkluisjes(geplaatst op 5 juli 2023)
Vanaf heden hebben we ook in apotheek Slangenbeek afhaalkluisjes aan de rechter zijkant van ons pand. Informatie over de werkwijze en het aanmelden vindt u hier.... lees verder »
Openingstijden apotheek Slangenbeek in zomervakantie(geplaatst op 21 juni 2023)
Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt en vakantie van medewerkers is Apotheek Slangenbeek van maandag 24 juli tot en met vrijdag 1 september op werkdagen geopend van 15.00 tot 17.00 uur voor het afhalen van uw medicatie. Wij zijn in de zomervakantie op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 – 14.00 uur op ... lees verder »
Medicatiegebruik en hitte(geplaatst op 9 juni 2023)
Wanneer de buitentemperatuur langdurig > 25 °C is, brengt dit gezondheidsrisico’s voor sommige mensen. Deze mensen moeten extra alert zijn op uitdroging en oververhitting. Zie hier informatie en tips hoe om te gaan met het warme weer. ... lees verder »
#We Slikken Het Niet Langer(geplaatst op 28 december 2022)
Vacature Apothekersassistente(geplaatst op 28 december 2022)
Wil jij vraagbaak zijn? Word jij blij van klantcontact? Vertaal jij jouw medische expertise in praktisch advies? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij hebben een vacature voor Apothekers Assistent  ... lees verder »
Medicijngebruik is maatwerk(geplaatst op 14 september 2022)
De apotheker weet alles over medicijnen. En of medicijnen met elkaar samen kunnen. Maar ook over bijwerkingen. Ook van medicijnen zonder recept. Dus vragen over medicijnen en gezondheid stelt u aan de apotheker. Dat kan de hele dag zonder afspraak. Wat doet de apotheker nog meer? Dat leest u hier.... lees verder »
Tips over uw medicijnen bij hitte(geplaatst op 12 augustus 2022)
Het Nationaal Hitteplan is vanaf 10 augustus 2022 actief in het gehele land. Dit melden het RIVM en KNMI. Het hitteplan vraagt extra aandacht voor de risico's van hitte, met name voor ouderen, chronisch zieken, jonge kinderen (zuigelingen) en mensen met overgewicht. Zie voor meer informatie en over het gebruik van uw medicijnen ... lees verder »
Apotheek Slangenbeek tijdelijk niet open voor zorgklanten(geplaatst op 24 juli 2022, 17:10)
Vanwege personele onderbezetting, zal apotheek Slangenbeek van 25 juli t/m 26 augustus gesloten zijn voor het ophalen van medicatie.Om goede farmaceutische zorg te kunnen blijven bieden, zullen de komende weken al uw recepten worden klaargemaakt op Apotheek Hasseler Es.Heeft u voor 25 juli uw recept aangevraagd voor lokatie ... lees verder »
Goed voorbereid op reis(geplaatst op 1 juli 2022)
Heeft u ook zo'n zin in vakantie? Ga goed voorbereid op reis! Sommige medicijnen mogen niet zomaar de grens over. Voor sommige slaappillen, sterke pijnstillers en ADHD- en kalmeringsmiddelen heeft u een officiële verklaring nodig. Dat kan een Schengenverklaring zijn, een Engelstalige medicijnverklaring, of een verklaring ... lees verder »
Vacature Beherend Apotheker Apotheken Hengelo Noord(geplaatst op 6 juni 2022)
Krijg jij er energie van samen met jouw collega’s een apotheek te runnen waarbij je jouw cliënten de best mogelijke zorg biedt? Solliciteer direct. Apotheken Hengelo Noord zoekt een Beherend Apotheker Wie zijn wij? Wij zijn een zelfstandige apotheek met twee locaties; apotheek Slangenbeek en apotheek Hasseler ... lees verder »
Coronavaccinatie Pop-Up Hengelo 20 mei (geplaatst op 11 mei 2022)
Hemelvaartsdag gesloten(geplaatst op 9 mei 2022)
Op donderdag 26 mei zijn apotheek Slangenbeek en apotheek Hasseler Es gesloten ivm Hemelvaartsdag.  Voor spoedeisende medicatie buiten de reguliere openingstijden van onze apotheek kunt u terecht bij de Dienstapotheek Midden Twente. De dienstapotheek kunt u vinden bij de huisartsenpost in het ziekenhuis Hengelo ... lees verder »
Diabetes Challenge Twente(geplaatst op 2 mei 2022)
Wilt u beginnen met wandelen en werken aan uw conditie en gezondheid? Meld u dan aan en wandel mee met de Diabetes Challenge! Er zijn verschillende locaties in Twente waar wandelgroepen starten, waaronder in onze wijk Slangenbeek. Klik hier voor meer informatie. ... lees verder »
Wat kan de apotheker voor u doen? (geplaatst op 21 april 2022)
De apotheker weet alles over medicijnen. En of medicijnen met elkaar samen kunnen. Maar ook over bijwerkingen. Ook van medicijnen zonder recept. Dus vragen over medicijnen en gezondheid stelt u aan de apotheker. Dat kan de hele dag zonder afspraak. Wat doet de apotheker nog meer? Dat leest u hier.... lees verder »
Koningsdag gesloten (geplaatst op 21 april 2022)
Op woensdag 27 april zijn apotheek Slangenbeek en apotheek Hasseler Es gesloten ivm Koningsdag.  Voor spoedeisende medicatie buiten de reguliere openingstijden van onze apotheek kunt u terecht bij de Dienstapotheek Midden Twente. De dienstapotheek kunt u vinden bij de huisartsenpost in het ziekenhuis Hengelo ... lees verder »
Eucerin Red Event - apotheek Slangenbeek(geplaatst op 9 februari 2022)
Bij besteding van €20 ontvangt u gedurende de hele maand februari €5 korting op alle Eucerin producten. Voor vragen en de actievoorwaarden ben u van harte welkom bij apotheek Slangenbeek.... lees verder »
9 januari: Dag van Verantwoord Medicijngebruik(geplaatst op 7 januari 2022)
9 januari is de Dag van Verantwoord Medicijngebruik. Deze dag staat dit jaar in het teken van gepast gebruik bij opioiden met als motto: Oppassen met Opioiden. Opioiden zijn sterke pijnstillers, zoals de morfine, oxycodon en fentanyl. Deze zogenaamde opioïden zijn effectieve pijnstillers, maar brengen ook nadelen met ... lees verder »
Aangepaste openingstijden december 2021(geplaatst op 17 december 2021)
Vrijdag 24 december: tot 16 uur geopend Vrijdag 31 december: tot 16 uur geopend Hebt u dringend medicatie nodig? Buiten de openingstijden van de apotheek kunt u voor spoedeisende zorg terecht bij de Dienstapotheek Midden-Twente, Geerdinksweg 143B, telefoonnummer 074-2596016.Wij wensen u alle prettige feestdagen en een ... lees verder »
Zorgverzekering en apotheek(geplaatst op 29 november 2021)
Waar kunt u rekening mee houden bij het kiezen van een zorgverzekering? In deze folder vindt u informatie hoe de zorgverzekeraars in 2022 omgaan met de vergoeding van apotheekzorg. Een papieren versie is op te halen in apotheek Hasseler Es of apotheek Slangenbeek.... lees verder »
Black Friday Kortingen Vichy en La-Roche Posay(geplaatst op 18 november 2021)
Ontvang bij aankoop van Vichy en La-Roche Posay producten, BLACK FRIDAY KORTING op het totale aankoopbedrag! Alleen geldig tijdens de actieperiode van 20 nov t/m 4 dec 2021.... lees verder »
Medicijnen over?(geplaatst op 8 oktober 2021)
Laat het milieu niet in de steek en lever ze in bij de apotheek. Hoe? - Doosjes: alleen de strips- Flesjes en tubes: verwijder het etiket voor uw privacy - Gebruikte naalden: altijd in een goed afgesloten naalden container Kijk voor meer informatie op onswater.nl/medicijnrestenHou ons water gezond, spoel geen medicijnen ... lees verder »
Terugroepactie Davitamon(geplaatst op 9 september 2021)
Davitamon heeft iom de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) besloten om uit voorzorg enkele producten terug te roepen. Informatie hierover vind u op de website van Davitamon. U kunt hier lezen om welke producten het gaat en hoe u moet handelen als u deze producten thuis heeft.... lees verder »
Medicijntekorten(geplaatst op 25 augustus 2021)
Leveringsproblemen komen helaas steeds vaker voor in de apotheek. Hierdoor kunnen wij niet altijd het gewenste medicijn aan u leveren. Dit kan oa. komen doordat er problemen zijn bij de bereiding van het medicijn. Bijvoorbeeld doordat een grondstof niet leverbaar is, waardoor het produtieproces vertraagd. Lees hier meer ... lees verder »
Eikenprocessierups(geplaatst op 23 juli 2021)
Ga je naar buiten, lekker genieten van de natuur? Wees dan alert op beestjes, zoals eikenprocessierupsen. Draag bedekkende kleding en blijf uit de buurt van eikenbomen waar eikenprocessierupsen inzitten.   De haartjes van de eikenprocessierups geven veel overlast. Contact met de haren kan klachten geven zoals jeuk ... lees verder »
Terugroepactie aantal bloeddrukmedicijnen: losartan, valsartan en irbesartan(geplaatst op 14 juli 2021)
Zoals u wellicht heeft vernomen uit de media is er een terugroepactie van geneesmiddelen die valsartan, losartan of irbesartan bevatten.Gebruikt u een geneesmiddel met één van deze werkzame stoffen, dan roept dat natuurlijk vragen bij u op.Apotheken Hengelo Noord zullen alle patiënten die een geneesmiddel ... lees verder »
Uw medicijnen mee op vakantie?!(geplaatst op 1 juli 2021)
Bij een goede voorbereiding van uw vakantie horen ook uw medicijnen. Vraag deze tijdig aan, zodat u niet voor verrassingen komt te staan op de dag voor vertrek. Sommige middelen moeten even besteld worden voor u en dat kost soms 1 of 2 dagen. Ook kunt u bij ons altijd gratis een medicatie-paspoort krijgen. Neem deze altijd ... lees verder »
Fijne feestdagen(geplaatst op 22 december 2020)
Namens het hele team van apotheek Hasseler Es en apotheek Slangenbeek wensen wij u: Hele fijne Kerstdagen en een gelukkig en gezond Nieuwjaar!... lees verder »
Dag voor Kerst en Oudjaarsdag eerder dicht(geplaatst op 4 december 2020)
Ook dit jaar zullen wij de dag voor Kerst (24 december) en Oudjaarsdag (31 december) iets eerder de deuren sluiten. Wij zijn dan vanaf 16.00 uur gesloten. Na dat tijdstip kunt u terecht bij de Dienst Apotheek Midden Twente, in het ZGT Hengelo. (074-2596016).Wij wensen u alvast fijne feestdagen!... lees verder »
Terugroepactie Metformine(geplaatst op 25 november 2020)
Dit bericht is voor de mensen die het volgende gebruiken:een medicijn met metformine van het merk Teva, Centrafarm of Goodlife Pharma (Glucient SR). Ik wil u vragen hierover contact op te nemen met de apotheek. U kunt dan met mij of met iemand van mijn team overleggen of u het veilig kunt blijven gebruiken. Waarom vraag ... lees verder »
vacature Ondersteunend Medewerker(geplaatst op 17 augustus 2020)
Op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan? Waarin je wordt verwacht zelf ook na te denken? Waarin je bijdraagt aan het reilen en zeilen van de apotheek? Kijk dan hier voor de details.... lees verder »
Vacature beherend apotheker(geplaatst op 23 juni 2020)
Op zoek naar een mooie uitdaging binnen een vernieuwende organisatie?Lees er snel meer over en klik hier voor onze vacature.... lees verder »
Veel gestelde vragen over naleveringen(geplaatst op 2 april 2020)
Omdat we veel vragen krijgen omtrent medicatie die (tijdelijk) niet leverbaar is, hebben we voor u de meest voorkomende vragen en antwoorden op een rijtje gezet.Ik heb meerdere recepten aangevraagd; kan ik de andere medicatie wel alvast ophalen? Ja. We maken de medicatie die wel gewoon leverbaar is voor u klaar zoals u ... lees verder »
Apotheek met Zorg(geplaatst op 24 maart 2020)
Dank voor uw waardering! Wij zijn afgelopen jaar weer beloond met het certificaat "Apotheek met Zorg". Dit wordt alleen uitgereikt aan de beste apotheken van 2019. Daarop zijn we trots en dankbaar en hopen deze waardering van u ook voor de toekomst te mogen blijven verdienen.... lees verder »
Half uurtje eerder dicht vanaf juni.(geplaatst op 17 februari 2020)
Vanaf 1 juni 2020 zijn de openingstijden van de apotheken gewijzigd:Apotheek Hasseler Es zal geopend zijn van 08:00 - 17:30Apotheek Slangenbeek zal geopend zijn van 08:30 - 17:30Lange openingstijden bleken organisatorisch steeds lastiger te realiseren en er is een goed alternatief voor wie buiten openingstijden de medicatie ... lees verder »
Verbouwing apotheek Hasseler Es geslaagd(geplaatst op 17 februari 2020)
U heeft het vast al gemerkt; de verbouwing van de publikesruimte in apotheek Hasseler Es is klaar. Het is heel anders geworden, met veel zitmogelijkheid en de gelegenheid om een krantje te lezen aan de grote tafels, terwijl u wacht. De schermen zijn beter zichtbaar en hopelijk is de privacy ook toegenomen. U heeft nu de ... lees verder »
Wij gaan verbouwen!(geplaatst op 15 januari 2020)
In de laatste week van januari 2020 gaat apotheek Hasseler Es verbouwen. We gaan een nieuwe publieksruimte maken, waarbij veel aandacht aan de privacy geschonken wordt. Door toepassing van zitbalies wordt u hopelijk nog beter geholpen. Tijdens deze verbouwing zult u wel wat hinder ondervinden. We blijven open en telefonisch ... lees verder »
Zorgvergoeding 2020(geplaatst op 29 november 2019)
Het eigen risico blijft in 2020 gelijk op een bedrag van 385 euro per verzekerde.   U heeft wel het recht om uw eigen risico op vrijwillige basis te verhogen naar maximaal 885 euro. In ruil hiervoor biedt de zorgverzekeraar een korting op de premie. Het eigen risico betaal je voor de meeste zorg ... lees verder »
Onderhoud telefoon(geplaatst op 17 oktober 2019)
Wegens onderhoud aan ons telefoonsysteem zullen wij in de nacht van 24 oktober 2019 tijdelijk niet bereikbaar zijn. U kunt in spoedgevallen de Dienstapotheek bellen: 074-2596016.Datum werkzaamheden: 24-10-2019Gepland tijdvak: tussen 22:00 en 02:00Verwachte (maximale) duur onderbreking tijdens tijdvak: 120 minutenWe ... lees verder »
Ranitidine terugroepactie(geplaatst op 8 oktober 2019)
Er is door de inspectie van gezondheid een mogelijke vervuiling ontdekt in sommige charges van het maagmiddel Ranitidine. Deze stof NDMA is mogelijk kankerverwekkend. Dit geeft een heel klein risico, maar daar willen we u uiteraard niet aan blootstellen.Alle gebruikers van ranitidine hebben daarom een brief van ons gekregen. ... lees verder »
Weer naar school? Hoofdluis is ook terug van vakantie....(geplaatst op 29 augustus 2019)
Ieder jaar na de vakanties is het weer raak: hoofdluis. Scholen houden extra controles en vaders en moeders wordt gevraagd de kinderen te behandelen indien er hoofdluis is geconstateerd. Wat kunt u het beste doen? Hoe naar is hoofdluis? Voor alle tips & trucs kunt u het beste naar apotheek.nl en daar het dossier ... lees verder »
Versterking van ons team(geplaatst op 29 augustus 2019)
Per direct hebben wij behoefte aan een ervaren apothekersassistente. Wij zoeken het liefst iemand voor 32-36 uur, met veel gevoel voor communicatie en farmaceutische patientenzorg. Lees alles hierover bij vacatures!... lees verder »
Apotheek.nl, de beste medicijnwebsite van Nederland(geplaatst op 1 maart 2019)
Het internet staat vol met info over medicijnen. Waarom dan kiezen voor de medicijnuitleg op Apotheek.nl? Vanwege de betrouwbaarheid! Als u voor Apotheek.nl kiest, weet u zeker dat de informatie actueel, juist en volledig is. Dat komt door de werkwijze van ons team. Apotheek.nl baseert zich niet alleen op de bijsluiter, ... lees verder »
Bijbetaling 2019 maximaal 250,-(geplaatst op 1 januari 2019)
Voor sommige medicijnen moet u bijbetalen. Dit heet de eigen bijdrage. De overheid heeft bepaald dat u vanaf 1 januari 2019 per jaar in totaal niet meer dan 250 euro bijbetaalt. U betaalde de eigen bijdrage tot nu toe altijd in de apotheek. Dat gaat nu veranderen. Voortaan stuurt uw apotheek de rekening naar uw zorgverzekeraar. ... lees verder »
Koopavond apotheek Hasseles Es stopt per 1-1-2019(geplaatst op 9 oktober 2018)
Om praktische redenen stopt per 1-1-2019 de opening van apotheek Hasseler Es tijdens de donderdagavond. Wij hebben sinds een paar jaar een goed alternatief, waardoor u buiten openingstijden uw medicatie kunt verkrijgen.   U bent van harte uitgenodigd om gebruik te maken van onze kluisjes. Hierbij kunt u zelf bepalen ... lees verder »
Geen koopavond(geplaatst op 19 juni 2018)
Tijdens de vakantieperiode zal er geen koopavond zijn in apotheek Hasseler Es. Hopelijk wilt u hiermee rekening houden met het afhalen van uw medicatie. U kunt wel te allen tijde gebruik maken van onze kluisjes zodat u uw middelen buiten openingstijden kunt ophalen. Op de site kunt u zich eenvoudig hiervoor aanmelden. De ... lees verder »
5 t/m 9 maart 2018: Diabetesweek in de apotheek.(geplaatst op 11 februari 2018)
Zoals elk jaar, organiseren wij weer de diabetesweek. Dit keer in het voorjaar, zoals vorige keer aangekondigd. Deze week is vooral bedoeld voor mensen die wel of geen insuline spuiten en hun eigen bloedsuiker-waarde meten. Omdat dit een nogal technisch gebeuren is, met een grote inpact op uw dagelijks leven, heeft u daar ... lees verder »
Bestel op tijd(geplaatst op 27 november 2017)
Wegens de verwachte grote decemberdrukte raden wij u aan om uw chronische (herhaal) medicatie tijdig te bestellen. Zo kunnen wij u ook tijdig voorzien van uw geneesmiddelen voor het nieuwe jaar. Deelnemers aan de automatische herhaalservice (HHS), krijgen hun bestellingen ook iets eerder geleverd dit jaar. In 2018 loopt ... lees verder »
Vacature apothekersassitent (m/v)(geplaatst op 26 september 2017)
Per direct hebben wij een vacature voor een apothekersassistent (m/v). Wat zoeken wij?- een afgeronde opleiding MBO-4 apothekersassistent- veel energie om je 32-36 uur per week enthousiast in te zetten voor versterking van ons team- goede commununicatieve eigenschappen om zowel met onze zorgklanten, als met je collega's ... lees verder »
Heb jij sterke botten?(geplaatst op 14 maart 2017)
Check nu of je botten sterk genoeg zijn. De apotheek heeft een online testje gemaakt om snel te bepalen of je voldoende in het (zon)licht komt, of niet. En wat je dan moet doen als dat onvoldoende blijkt te zijn. Bovendien kun je er een leuk boekje mee winnen met veel informatie over je botten en over vitamine D.Klik op ... lees verder »
Weer gecertificeerd!(geplaatst op 10 februari 2017)
Apotheek Hasseler Es en Slangenbeek zijn wederom geslaagd voor de certificering. Dit keer volgens de vernieuwde HKZ norm van 2015. Dit certificaat houdt in dat u aantoonbaar goede zorg krijgt via onze apotheken. De strenge normen zien vooral toe op het bewaken en controleren van de risico's die bij geneesmiddelverstrekking ... lees verder »
Nieuwe service: 24/7 uw medicatie halen!(geplaatst op 8 juni 2016)
Sinds kort bieden wij u de mogelijkheid om zelf uw medicatie op te halen, wanneer het u uitkomt. We hebben hiertoe een ruimte ingericht met kluisjes. Via een mailtje krijgt u een code waarmee u het kluisje kunt openen waar uw pakket in ligt.Hoe werkt het?U gaat op onze site naar het menu-item afhaalkluisjes. Om u hiervoor ... lees verder »
Verbouwing apotheek Slangenbeek is klaar!(geplaatst op 9 april 2016)
De verbouwing is eindelijk klaar. Na vijf weken in de stof en het ongemak, is daar het nieuwe interieur van apotheek Slangenbeek. Vooral de publieksruimte heeft een metamorfose ondergaan. Met veel ruimte voor u, als zorgklant. En veel privacy. Iets waar u altijd veel aandacht aan schonk tijdens onze enquetes. En u bepaalt ... lees verder »
Verbouwing gestart!(geplaatst op 5 maart 2016)
U heeft het mogelijk al gemerkt: de verbouwing van apotheek Slangenbeek is gestart. Gedurende vijf weken werken wij vanuit een sterk verkleinde apotheek. Dat gaat natuurlijk niet zo soepel als wanneer de hele apotheek ter beschikking is. Wij vragen u dan ook begrip voor tijdelijk mogelijk langer wachten en minder privacy. ... lees verder »
Apo Slangenbeek vrijdag 4 maart vanaf 12:00 gesloten!(geplaatst op 29 februari 2016)
Wilt u er rekening mee houden dat apotheek Slangenbeek ivm de verbouwing: Vrijdagmiddag 4 maart vanaf 12:00 uur gesloten is?De vijf weken erna zijn we geopend, maar werken we in een sterk verkleinde apotheek.Voor spoed- en noodgevallen is apotheek Hasseler Es beschikbaar. Voor de mensen die gebruik maken van de HerHaalService, ... lees verder »
Voorbereiding verbouwing van start.(geplaatst op 16 februari 2016)
Voor de verbouwing van apotheek Slangenbeek moet veel geregeld worden. Op zaterdag 13 februari hebben we alle medicatie uit de caroussel in de ladenkast overgepakt. Dat was een hele klus, want dat moet zorgvuldig gebeuren. Tijdens de verbouwing hebben we een sterk verkleinde apotheek, ook dan moeten we alles goed en snel ... lees verder »
Apotheek Slangenbeek gaat verbouwen!(geplaatst op 15 januari 2016)
Sinds de oprichting van apotheek Slangenbeek is het interieur nauwelijks gewijzigd. Het aantal patienten dat dagelijks langskomt is sinds die tijd wel enorm toegenomen. Samen met de uitbreiding van de wijk is de apotheek gegroeid tot een gemiddelde apotheek en zijn ook de functies veranderd. Veel meer dan 15 jaar geleden, ... lees verder »
Geen gratis plastic zak meer vanaf 1 jan 2016(geplaatst op 29 december 2015)
Ook in de apotheek is het verbod op de gratis plastic zak van kracht, vanaf 1 jan 2016. Waarom is er een verbod op het weggeven van een gratis plastic tas We gebruiken samen zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in ... lees verder »
Eerder dicht met Kerst Oud & Nieuw(geplaatst op 23 december 2015)
Denk u er aan dat wij op de dag voor Kerst (24 dec) en op Oudjaarsdag (31 dec) eerder gesloten zijn? Geopend tot 16.00... lees verder »
Diabetesweek in uw apotheek 2015(geplaatst op 20 oktober 2015)
Ook in 2015 organiseren wij weer de diabetesweek: van 9 t/m 13 november. Tijdens deze week kunt op afspraak langskomen voor: -alle vragen die u heeft omtrent diabetes -controle van uw pen- en meetsystemen Ons team van gespecialiseerde apothekersassistentes zit voor u klaar, u hoeft alleen maar even een afspraak te maken ... lees verder »
High tea zeer geslaagd(geplaatst op 22 september 2015)
24 Ouderen is een onvergetelijke middag bezorgd met een high tea in theehuis “Ik en mijn moeder” in Enschede. De middag werd verzorgd door apotheek Hasseler Es & Slangenbeek uit Hengelo Noord. De mensen werden opgehaald door apotheekmedewerkers en vrijwilligers van de thuiszorg Carint. Na genieten van de ... lees verder »
Begeleidingsgesprek niet meer apart op de nota (geplaatst op 1 september 2015)
Per 2016 zal het begeleidingsgesprek voor nieuwe geneesmiddelen niet meer apart op de nota vermeld worden. Vanaf volgend jaar staat op de rekening of het een ‘terhandstelling met begeleidingsgesprek’ of een ‘standaard terhandstelling’ betreft. Dat heeft de NZa bekendgemaakt.   Verantwoorde ... lees verder »
Resultaten enquete HerHaalService(geplaatst op 24 augustus 2015)
Onlangs hebben wij een enquête gehouden omtrent uw ervaringen met de HHS van uw apotheek. Maar liefst 122 enquêtes zijn door u ingevuld, waarvoor dank! Hiermee kunnen we deze service nog verder voor u aanpassen en verbeteren. In dit bulletin willen wij u op de hoogte brengen van de resultaten. Over het algemeen ... lees verder »
Meldpunt Medicijnkosten(geplaatst op 4 augustus 2015)
Heeft u een melding omtrent medicijnkosten? Dan kunt u dit nu melden via de volgende link:meldpunt-medicijnkostenHierin kunt u meldingen doen omtrent de kosten die u moet betalen voor uw medicijnen. Dit meldpunt is vooral geschikt om uw ervaringen te melden en op die wijze knelpunten te kunnen signaleren. De resultaten ... lees verder »
Voorraden eigen bereidingen op Slangenbeek(geplaatst op 3 juli 2015)
Vanaf heden zijn wij genoodzaakt om bereidingen die we in apotheek Slangenbeek maken, ook uitsluitend via apotheek Slangenbeek te verstrekken. Dat betekent niet dat zorgklanten van apotheek Hasseler Es daarvoor naar apotheek Slangenbeek moeten, maar we laten die bereiding voor u dan vanuit Slangenbeek naar Hasseler Es komen, ... lees verder »
Nu ook WIFI in beide apotheken(geplaatst op 20 mei 2015)
In apotheek Hasseler Es en Slangenbeek is nu WIFI aanwezig. Hiervan kunt u gratis gebruik maken, om uw tijd te veraangenamen terwijl u wacht tot uw geneesmiddelen zijn klaargemaakt. De verbinding is wel beveiligd met een wachtwoord. Dit kunt u vinden in de publieksruimte van de apotheek, of er even naar vragen bij een van ... lees verder »
Onjuist: betalen voor bijsluiter in apotheek(geplaatst op 29 april 2015)
Bron: KNMP, 22 april 2015 Op Facebook circuleert een bericht waarin staat dat apothekers hun patiënten extra zouden laten betalen voor een uitdraai van de bijsluiter. Dat bericht is onjuist. Het meegeven van schriftelijke informatie is maar een onderdeel van de zorg die u van de apotheek ontvangt wanneer u een receptmedicijn ... lees verder »
Apotheken gesloten op 5 mei(geplaatst op 28 april 2015)
Omdat 5 mei dit jaar een officiele feestdag is, zijn zowel apotheek Hasseler Es, als apotheek Slangenbeek op deze dag gesloten. Wilt u hier rekening mee houden met het tijdig bestellen en ophalen van uw medicatie?... lees verder »
Achtste plek voor Apotheek Slangenbeek(geplaatst op 17 maart 2015)
Apotheek Slangenbeek is op de achtste plaats geeindigd in de top tien van beste apotheken van Nederland 2014. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee en het hele team is er trots op dat we dit hebben bereikt. Apotheken worden aan strenge criteria getest, onder meer door 6 keer per jaar een mystery guest op bezoek te krijgen ... lees verder »
Ken uw zorgpolis(geplaatst op 3 maart 2015)
U heeft een zorgpolis gekozen. Iedere polis kent eigen voorwaarden voor de vergoeding. Uw apotheek kent de inhoud van uw zorgpolis niet. Lees daarom zelf uw zorgpolis goed door.Heeft u vragen over vergoedingen?Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.Heeft u vragen over uw medicijngebruik?Dan helpen wij u graag! Uw apotheek.Voor ... lees verder »
Snelcode in apotheek Hasseler Es(geplaatst op 4 februari 2015)
Sinds februari 2015 weken hebben wij een nieuwe service in ons nummerapparaat: de snelcode. Hiermee wordt u supersnel geholpen als u alleen een recept wat reeds klaarligt, komt ophalen.Hoe werkt het?Zodra wij uw middelen klaar hebben staan, wordt er een mailtje (of SMS-je) naar u gezonden. Daarin staat dat uw geneesmiddelen ... lees verder »
Betere zorg door goede informatie(geplaatst op 7 januari 2015)
Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg. Altijd ... lees verder »
Apotheek Hasseler Es hele dag open(geplaatst op 15 december 2014)
Vanaf 2 januari 2015 zal apotheek Hasseler Es ook open zijn tussen 12.30 en 13.30 uur. Uit klantentevredenheid-enquêtes blijkt dat veel van onze zorgklanten het niet prettig vinden dat wij tussen de middag een uurtje dicht zijn. Vanaf het nieuwe jaar zullen de openingstijden van apotheek Hasseler Es zijn: dagelijks ... lees verder »
Nieuw: de APPotheek, alles over uw medicijnen(geplaatst op 15 november 2014)
Door de Nederlandse Apothekers is een APP ontwikkeld waarmee u al uw informatie over uw geneesmiddelen snel en eenvoudig kunt raadplegen. De APP is vrij van reclame en commerciele belangen. Hij is gebaseerd op de informatie van apotheek.nl , de professionele site met alle informatie omtrent geneesmiddelen en aandoeningen. ... lees verder »
Begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel(geplaatst op 29 oktober 2014)
Er is de laatste tijd veel te doen omtrent de begeleiding die apotheken doen bij de uitgifte van een nieuw geneesmiddel. Bij ons in de apotheek zijn ook een aantal vragen gesteld door kritische zorgklanten. Om de zorg rondom deze eerste uitgifte nogmaals te verduidelijken en ook het tarief wat daarbij hoort uit te leggen, ... lees verder »
Diabetesweek: 17 t/m 21 nov 2014(geplaatst op 29 oktober 2014)
Van 17 t/m 21 november zal er weer onze jaarlijkse diabetesweek platsvinden in de apotheek. Tijdens de week is er extra aandacht voor diabetes. U kunt uw testapparaatje laten nakijken, de beste prikmethodes bespreken en al uw vragen beantwoord krijgen omtrent diabetes. Ons diabetes team staat weer voor u klaar dit jaar! ... lees verder »
Astma-avond succesvol(geplaatst op 6 oktober 2014)
Op maandagavond 6 oktober hadden wij een informatieavond georganiseerd voor onze zorgklanten met astma of COPD. Zo’n 90 belangstellenden kwamen samen bij Pelle’s eten & drinken  in Deurningen. Onder het genot van koffie werd  geluisterd naar voordrachten van een longarts uit Enschede, een longverpleegkundige ... lees verder »
Eerste uitgifte gesprekken; kritiek niet herkend(geplaatst op 20 augustus 2014)
Onlangs heeft de consumentenbond een kritisch onderzoek gepresenteerd over de Eerste Uitgifte gesprekken in de apotheek. Klik hier voor het onderzoek. Deze zouden onvoldoende kwaliteit hebben en soms zelfs helemaal niet plaats vinden, terwijl ze wel worden gedeclareerd. Wij kunnen ons niet herkennen in deze kritiek. ... lees verder »
Vakantie-medicatie(geplaatst op 30 juni 2014)
Gaat u op vakantie en neemt u medicatie mee op reis?Een geneesmiddelpaspoort is altijd te adviseren. Dan heeft u tijdens uw vakantie ook een goed overzicht van uw medicatie. Mocht er wat gebeuren dan kan een arts of apotheker in het buitenland dit ook lezen. Wij verstrekken deze graag voor u, helemaal gratis!Op de website ... lees verder »
Account herhaalrecepten, diabeteshulpmidddelen en pilservice(geplaatst op 28 mei 2014)
Vanaf nu is het mogelijk om voor het bestellen van herhaalrecepten, diabeteshulpmiddelen of de anticonceptiepil een account aan te maken. U hoeft dan bij een volgende bestelling niet telkens uw naam- en adresgegevens in te vullen.... lees verder »
Decemberdrukte: wees hem voor!(geplaatst op 24 november 2013)
Van oudsher is het druk in december. Iedereen wil nog graag voor het einde van het jaar de geneesmiddelen hebben. Om de drukte wat te spreiden vragen wij u om tijdig uw medicatie aan te vragen. Een oplossing hiervoor bieden wij ook in de vorm van de herhaalservice. Vraag er gerust naar bij onze medewerkers. Tevens vragen ... lees verder »
10% korting op Vichy(geplaatst op 1 november 2013)
Vichy, het kwaliteitsmerk in huidverzorging van uw apotheek, is nu extra aantrekkelijk!In aanloop naar de feestdagen kunt u bij inlevering van onderstaande bon een korting krijgen van 10% op Vichy produkten. De aanbieding is geldig in de maanden november en december 2013. Dus print de bon uit en kom ermee langs bij apotheek ... lees verder »
Toestemming geven voor het delen van apotheek-gegevens.(geplaatst op 30 september 2013)
Waar gaat het om?In de apotheek leggen wij veel gegevens van u vast, om een goede medicatie-bewaking te kunnen doen. U moet daarbij denken aan antibiotica, pijnstillers, middelen bij astma of suikerziekte en de aandoeningen die daar bij horen. Ook gegevens omtrent belangrijke allergieën leggen wij vast, zodat u ... lees verder »
Op vakantie? Blaastest Frankrijk en warmte & pillen(geplaatst op 5 juli 2013)
Gaat u naar Frankrijk met de auto of motor? Denk dan aan de sinds vorig jaar verplichte BLAASTEST! Dit is een test voor alcohol en u moet er minstens twee in uw voertuig hebben als u controle krijgt. Vorig jaar was de gendarmarie nog mild met het uitschrijven van bekeuringen, dit jaar gaan ze daar zeker streng op toezien. ... lees verder »
Nieuw nummerapparaat in Hasseler Es(geplaatst op 1 juni 2013)
Apotheek Hasseler Es heeft een nieuw nummerapparaat! Vaste bezoekers van onze apotheek hebben het al gemerkt. Na problemen met een eerder (nieuw) nummersysteem hebben we nu een uitgebreider, professioneel nummerapparaat. Het ziet er niet alleen mooi uit, het werkt ook! Er is wel een belangrijke wijziging ten opzichte van ... lees verder »
Naar de dienstapotheek? Neem geld mee.(geplaatst op 22 januari 2013)
Helaas hebben wij met een aantal verzekeraars geen contract kunnen afsluiten voor de Dienstapotheek Midden Twente. Dit betekent, dat u vaak zelf uw middelen zult moeten afrekenen aan de balie. Neem daarom altijd geld of uw pinpas mee, als u naar de dienstapotheek moet. ... lees verder »
Speciaal merk? Zelf betalen!(geplaatst op 22 januari 2013)
Per 1 januari zijn de regels die de zorgverzekeraars ons als apotheek opleggen, aanzienlijk aangescherpt. Gold voorheen nog een redelijk eenvoudige Medische Noodzaak melding als voorwaarde voor vergoeding, nu is dat absoluut niet toereikend.Verzekeraars eisen van ons dat wij een volledig ingevulde verklaring kunnen overleggen ... lees verder »
Gelukkig nieuwjaar!(geplaatst op 31 december 2012)
Namens alle medewerkers van apotheek Hasseler Es en apotheek SLangenbeek een heel gelukkig, voorspoedig en vooral gezond 2013 gewenst!... lees verder »
Vervolg Tros Radar uitzending farmacie(geplaatst op 23 oktober 2012)
Ruim 2 miljoen mensen keken maandag 22 oktober naar de uitzending van Tros Radar over het preferentiebeleid van geneesmiddelen. Heel duidelijk werd daarin dat dit systeem van de zorgverzekeraars grote problemen, vraagtekens en ongelijkheden teweeg brengt. Bovendien is het niet meer controleerbaar voor u als geneesmiddelgebruiker ... lees verder »
Stroomonderbreking in apotheek Hasseler Es(geplaatst op 19 september 2012)
Wegens werkzaamheden van Enexis, is er stroomonderbreking op:Vrijdag 21 september 2012van 09.00-11.00 uur in apotheek Hasseler EsWij zijn dan minder goed instaat om uw recepten te verwerken, aangezien de computers het dan niet doen. Ook zal er geen verlichting en telefoonverkeer mogelijk zijn. Wij hopen dat de werkzaamheden ... lees verder »
Diabetes dagboek nu ook als APP.(geplaatst op 7 juni 2012)
U kunt uw diabetes dagboek ook op uw i-phone of Android toestel bijhouden als app. Handig om alle gegevens omtrent uw diabetes overzichtelijk bij te houden en altijd te kunnen tonen aan uw behandelaar. De nieuw ontwikkelde app is te downloaden via de site van AGIS; voor de link en downloaden, klik hier.... lees verder »
Medicijnen mee op reis (Schengenverklaring)(geplaatst op 31 mei 2012)
Medicijnen die onder de Opiumwet vallen, mogen niet zomaar mee op vakantie. In veel landen is namelijk het bezit en gebruik van opiaten zoals cannabis streng verboden. Gaat u op reis en moet u Opiumwetmedicijnen en/of slaapmiddelen meenemen, dan heeft u een officieel document nodig. Binnen de Europese Schengenlanden is ... lees verder »
Longweek van 7 t/m 11 mei 2012(geplaatst op 1 mei 2012)
Gebruikt u inhalatie-medicatie? Weet u nog precies hoe het moet en welke werking uw middelen hebben? Tijdens de longweek nodigen wij u van harte uit om uw longmedicatie door te spreken. Wij doen de juiste inhalatie-techniek voor en geven uitgebreide uitleg over de medicijnen. Misschien niet eens voor u zelf, maar voor uw ... lees verder »
Nieuwe site huisartsen.(geplaatst op 20 maart 2012)
Wilt u snel een goed advies omtrent uw gezondheid? Wilt u weten wat u moet doen als uw kind koorts heeft? Ga dan naar de nieuwe site van de Nederlandse Huisartsen: www.thuisarts.nl. Hier vindt u ongekleurde, niet commerciële informatie over alles wat met ziekte en behandeling te maken heeft. De informatie komt niet ... lees verder »
Vergoeding naaldencontainer(geplaatst op 21 januari 2012)
Sinds 1 januari 2012 hebben de meeste zorgverzekeraars de vergoeding voor hulpmiddelen aanzienlijk verlaagd. Dit houdt in dat wij in veel gevallen met name de teststrips onder de kostprijs moeten verstrekken. Daarom zijn wij genoodzaakt om een eigen bijdrage van 2,50 euro te vragen per naaldencontainer. Dit is inclusief ... lees verder »
Herhaalservice beschikbaar(geplaatst op 3 december 2011)
Voor een aantal patiënten was het er al: de herhaalservice. Nu is voor alle patiënten van de artsen van het GezondheidsCentrum Hasseler Es en voor die van praktijk van Respons (Slangenbeek) de herhaalservice beschikbaar. Wat houdt deze service precies in? Ten eerste worden uw medicijnen gesynchroniseerd. ... lees verder »
Diabetesweek in de apotheek(geplaatst op 3 november 2011)
Van 14 t/m 19 november is er weer de jaarlijkse diabetesweek in uw apotheek. U bent van harte welkom met al uw vragen omtrent diabetes. Een team van 4 gespecialiseerde assistentes is aanwezig om uw bloedsuikermeter te controleren, u instructie te geven omtrent het gebruik van uw meter en insuline-injectiemateriaal en uw ... lees verder »
Korting op Vichy zonneprodukten(geplaatst op 1 juli 2011)
De mooiste last-minute aanbieding! Goede zorg voor uw huid ook tijdens uw vakantie. Kom nu naar de apotheek en haal met korting uw zonneprodukten van Vichy. Deze zijn uiteraard hypoallergeen en verzorgend. Vichy heeft een uitgebreide lijn zonneprodukten met een hoge beschermingsfactor. Ook voor kinderen is er ... lees verder »
Open spreekuur in apotheek Hasseler Es(geplaatst op 17 mei 2011)
Elke maandag en vrijdag ochtend is er in apotheek Hasseler Es open spreekuur. Dit wordt verzorgd door de apothekers mw de Wolff en mw Harmelink. Het spreekuur is van 11.00 tot 12.00 uur. De bedoeling is om een laagdrempelig spreekuur te maken voor al uw vragen omtrent medicijnen. Zoals de naam al zegt, hoeft u voor het ... lees verder »
Apotheek Slangenbeek eerder dicht in vakanties(geplaatst op 28 april 2011)
Gedurende de officiële vakantie-periodes is apotheek Slangenbeek tot 17.30 geopend. Wij gaan een half uurtje eerder dicht, omdat het aantal klanten in deze periodes altijd sterk verlaagd is en de planning moeilijk rond te krijgen is. Wij vragen u hiermee rekening te houden bij het ophalen van uw medicijnen. Dank voor ... lees verder »
Originele herhaalbriefje altijd mee.(geplaatst op 3 april 2011)
Als u uw medicatie herhaalt via deze website, moet u bij het ophalen ervan in de apotheek uw gele herhaalbriefje altijd meenemen. In de apotheek wordt dit gearchiveerd en dient ook als bewijs voor arts en verzekeraar dat uw middelen juist zijn herhaald. Er ontstaat soms wat onduidelijk over of u het gele herhaalbriefje ... lees verder »
Jacky de Wolff in actie voor Afrika(geplaatst op 24 januari 2011)
Begin maart 2011 gaat Jacky de Wolff naar Afrika. Niet zomaar voor de lol, hoewel het natuurlijk geen straf is, maar ze gaat met een doel. Samen met een vriendin bezoeken zij het opvangcentrum voor gehandicapte kinderen in Samburu, Noord Kenia. Daar runt de plaatselijke Grace een stichting die SHERP heet. Jacky de Wolff ... lees verder »
Misleiding door "de Thuisapotheek"?(geplaatst op 22 november 2010)
Regelmatig worden klanten van onze apotheken benaderd door "de Thuisapotheek", om hun medicijnen via het internet bij hun te bestellen. Veel mensen denken dat dit hun eigen apotheek is. Dat is niet het geval. "De Thuisapotheek" is een internet-apotheek die geen enkele link heeft met uw eigen apotheek. ... lees verder »
Vichy beste creme(geplaatst op 12 september 2010)
Onderzoek heeft uitgewezen dat de cremes van Vichy de beste zijn: Vichy produkten zijn uitsluitend te koop bij uw apotheek. Onze gespecialiseerde assistentes voorzien u graag van een professioneel advies. Bovendien kunt u altijd gebruik maken van leuke aanbiedingen en kortingen en spaart u automatisch voor gratis produkten.'Vichy ... lees verder »
Herhaalrecepten via huisarts?(geplaatst op 2 september 2010)
Als u een herhaalrecept bij uw huisarts aanvraagt, dan ligt het twee werkdagen later voor u klaar in de apotheek.... lees verder »
Nieuwe vacature!(geplaatst op 1 januari 2000)
Wij zijn op zoek naar een gediplomeerd apothekersassistent. Wil jij ons team komen versterken? Lees er hier dan alles over en solliciteer!... lees verder »
Onze website is vernieuwd(geplaatst op 1 januari 2000)
Onze website is aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo kunt u nu beter van onze site gebruik maken op uw telefoon en tablet. Veel is hetzelfde gebleven, het ziet er mogelijk anders uit. U kunt met uw huidige accountgegevens inloggen en gebruik maken van de vertrouwde services.... lees verder »

Wij staan altijd open voor opmerkingen of suggesties...

Vertel het ons!